Lite om mig …

jag5Jag föddes i februari -49 i Trollhättan och har så när som på några år i Göteborg varit staden trogen ända tills i september 2014 då jag flyttade tillbaka till Göteborg. Har tre döttrar, och har också, ganska nyligen, blivit stolt morfar till en liten flicka och till en liten pojke.
För flera år sedan hade vi en liten gård en mil utanför stan, där vi var lite av månskensbönder och hade både djur och jordbruk. För 15 år sedan lämnade jag landet och nöjer mig nu med att odla på balkongen och på en kolonilott vid Västergärdet i Trollhättan.

Golf var tidigare ett stort fritidsintresse men livet på  golfbanan har fått stå tillbaka för andra intressen. Men jag kanske kommer tillbaks med nya friska krafter någon gång i framtiden. När jag nu har blivit ”senior” hinner jag, på ett helt annat sätt, med att läsa, både fack- och skönlitteratur och det kommer kanske även finnas plats för golfen så småningom.

Musik är naturligtvis också viktigt. Den klassiska musiken intresserar mig allt mer men jag är nog lite ”allätare”. Mina favoriter är Beatles, Händel, Dire Straits och Bob Dylan. Har också ett stort vinintresse och är med i Munskänkarna.

Under drygt 25 år arbetade jag på Trollhättans Folkhögskola där jag var rektor och lärare i data och matematik. Jag är stolt över att ha arbetat med bildning. Medan utbildning står för färdighet så ger bildning värdighet, en förmåga att dra egna slutsatser och att se övergripande sammanhang. En bildad person har lärt sig tänka.

Ytterligare ett stort intresse är historia i allmänhet och Trollhättans historia i synnerhet, vilket kanske framgår av min webbplats. Är medlem i Trollhätte-Gillet som har kommit att bli mitt sociala och mentala ”Friskis o. Svettis”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.