Lite om mig …

Jag föddes i februari -49 i Trollhättan och har så när som på några år i Göteborg varit staden trogen ända tills i september 2014 då jag flyttade tillbaka till Göteborg. Nu är jag åter i min födelsestad Trollhättan.
Har tre döttrar och har också, för några år sedan, blivit stolt morfar till en flicka och till en pojke och dessutom ”bonusmorfar” till ytterligare en liten pojke.
För flera år sedan hade vi en liten gård en mil utanför stan, där vi var lite av månskensbönder och hade både djur och jordbruk. För över 20 år sedan lämnade jag landet och nöjer mig nu med att odla på balkongen och på en kolonilott och stuga på Karlsvik i Trollhättan.

Golf var tidigare ett stort fritidsintresse men livet på  golfbanan har fått stå tillbaka för andra intressen. Men jag kanske kommer tillbaks med nya friska krafter någon gång i framtiden. När jag nu har blivit ”senior” hinner jag, på ett helt annat sätt, med att läsa, både fack- och skönlitteratur och det kommer kanske även finnas plats för golfen så småningom.

Musik är naturligtvis också viktigt. Den klassiska musiken intresserar mig allt mer men jag är nog lite ”allätare”. Mina favoriter är Beatles, Händel, Dire Straits och Bob Dylan. Har också ett stort vinintresse och är med i Munskänkarna.

Under drygt 25 år arbetade jag på Trollhättans Folkhögskola där jag var rektor och lärare i data och matematik. Jag är stolt över att ha arbetat med bildning. Medan utbildning står för färdighet så ger bildning värdighet, en förmåga att dra egna slutsatser och att se övergripande sammanhang. En bildad person har lärt sig tänka.

Ytterligare ett stort intresse är historia i allmänhet och Trollhättans historia i synnerhet, vilket kanske framgår av min webbplats. Är medlem i Trollhätte-Gillet som har kommit att bli mitt sociala och mentala ”Friskis o. Svettis”.

Under sommaren och hösten 2018 skrev jag en bok om mitt liv, hittills, och hade ett release party på min 70-årsdag. Ett utdrag ur boken kan läsas här.

2 reaktioner till “Lite om mig …”

  1. Hej Thomas,
    Jag har en fundering som du kanske kan guida mig rätt i. Jag bor i min egen historia kan man säga. i Gärdhem! Min mormor växte upp på gästis i gärdhems korse. Hennes far Johan August Leyon köpte det och flyttade in från Håle. Jag funderar på hur han hade råd med det? Jag vet inte hur Johan Augusts far livnärde sig men hans farfar var soldat och de brukade väl inte lämna så fett arv efter sig. På den tiden var det väl inte bara att promenera in med tomma fickor på banken och be om pengar.

    Med vänlig hälsning
    Daniel Nordberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.